A A A K K K

«Приватизація – це можливість для малого бізнесу. Переважна частина аукціонів ФДМУ завершується до 1 млн грн», — наголосив Віталій Коваль

З моменту відновлення малої приватизації з вересня 2022 року команда Фонду держмайна України провела понад 500 онлайн-аукціонів в системі Прозорро.Продажі. Загалом у торгах з переможною ставкою до 1 млн грн взяли участь 848 потенційних інвесторів.

Станом на 27 листопада 2023 року майже 70% з них (354) завершилися з переможною ставкою до 1 млн гривень. В середньому стартові ціни на таких аукціонах зростали в 2,3 раза.

«Приватизація від Фонду держмайна України — це не завжди продаж великих заводів чи фабрик. Переважну частину на торгах складають невеликі адмінприміщення, склади, гаражі, об’єкти незавершеного будівництва тощо. Такі лоти – це можливість розпочати власний малий бізнес або розвинути його до середнього», — зазначив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Протягом наступного року продовжуватиметься мала приватизація — заплановане проведення понад 300 аукціонів. Мінімальні надходження від малої приватизації у 2024 році прогнозуються Фондом на рівні 1 млрд грн. 

Детальніше про кожен об’єкт приватизації можна дізнатися на сайті  privatization.gov.ua.