A A A K K K

Фонд держмайна планує провести понад 90 приватизаційних онлайн-аукціонів у грудні

Команда ФДМУ вже оголосила 61 аукціон з приватизації держмайна, загальна стартова вартість активів становить понад 400 млн гривень. Серед актуальних пропозицій місяця – об’єкти різної площі, з вдалим розташуванням та під’єднаними комунікаціями. 

Топ-5 наймасштабніших аукціонів грудня:

Державний пакет акцій розміром 50 відсотків +1 акція статутного капіталу Публічного акціонерного товариства «Рівненський радіотехнічний завод». Підприємство не здійснює господарської діяльності починаючи з 2013 року, до складу об’єкта входять 7 одиниць нерухомості загальною площею 68795 м². ПАТ «Рівненський радіотехнічних завод», розташований на земельній ділянці площею 11,3834 га, за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 364. Цільове призначення землі — для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, що перебуває в комунальній власності. Підприємство має кредиторську заборгованість у розмірі 18 501,3 тис. гривень, погашення якої протягом 6 місяців є однією з умов приватизації.
Стартова ціна  — 121, 6 млн гривень. Аукціон запланований на 12 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/3Ri4YZL

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «ТВК». Актив розташований у економічно-привабливому районі Одеси, неподалік промислового ринку «сьомий кілометр». «ТВК» є повністю готовим працюючим бізнесом, з річним обсягом продукції понад 30 млн гривень на рік. Основний вид діяльності — складсько-торговельні послуги. До складу ДП входять 39 одиниць нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 35368,5 м². Зокрема, 17 торговельно-складських приміщень в середньому по 2 тис. м² кожне.
Стартова ціна — 104, 1  млн гривень. Аукціон запланований на 7 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/3N5RVYW

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Техніка» у центральній частині столиці, поблизу Львівської площі. Будівля ДП «Техніка» введена в експлуатацію в 1979 році. До складу обʼєкта входить видавничо-адміністративний корпус площею 1860 м² та 6 гаражів. Основним видом діяльності відповідно до Статуту є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, сьогодні наявні 11 договорів оренди. Станом на вересень поточного року на підприємстві працює 7 співробітників. У підприємства є прострочена кредиторська заборгованість – 4031,7 тис. гривень.
Стартова ціна — 58,8 млн гривень. Аукціон запланований на 4 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/410Knwc .

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів». Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів заснований в 1979 році, припинив свою діяльність у 2019 році. ДП розташоване на околиці міста Івано-Франківськ і села Микитинці. До складу об’єкта входять виробничі, побутові, складські та адміністративні будівлі. Також є залiзнодорожнi внутрiшньоплощадочнi шляхи довжиною 3701 м. На балансі підприємства перебує 14 одиниць транспортних засобів та спецтехніки.
Стартова ціна — 52,7 млн гривень. Аукціон запланований на 19 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/3RgkhlF  

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 2». Підприємство засноване у 1995 році, до складу об’єкта входять складські, виробничі та адміністративні приміщення загальною кількістю об’єктів нерухомості — 109, сумарна площа яких становить 108870,2 м². Ключова перевага об’єкта — великі виробничі площі та потужності для розміщення, запуску процесів виробництва та зберігання зернових культур.
Стартова ціна — 18,7 млн грн, аукціон запланований на 21 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/47w3VLG

Також, у грудні, запланований аукціон з приватизації підприємства, яке займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Актив розташований на Хмельниччині, налічує 38 об’єктів нерухомості загальною площею 15 491 м² та 34 одиниці транспортних засобів. Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Нігинський кар’єр” роміщений на трьох земельних ділянках загальною площею 79,6 га.
Стартова ціна — 26,3 млн грн, аукціон запланований на 14 грудня.
Детальніше про об’єкт — https://bit.ly/46DAhCK

Серед пропозицій приватизації є об’єкти вартість яких не перевищує тисячу гривень. Зокрема гараж на Кіровоградщині площею понад 70 м² чи адмінбудівля площею 110 м² у Одеській області.

Нагадаємо аби взяти участь в онлайн-аукціоні, потрібно виконати кілька простих та швидких кроків: 

  1. знайти об’єкт на privatization.gov.ua

  2. зареєструватися на одному з майданчиків, який акредитований у торговельній системі Прозорро.Продажі;

  3. підготувати пакет необхідних документів;

  4. сплатити гарантійний та реєстраційний внески;

  5. подати свою цінову пропозицію.
     

Якщо серед актуальних пропозицій ви не знайшли омріяний об’єкт, то ініціювати приватизацію можна самостійно. Коротка інструкція, як це зробити, за посиланням  — https://bit.ly/3rTwnCg.