A A A K K K

Фонд державного майна надає дієві інструменти для забезпечення житлом вимушених переселенців

Фонд державного майна України активно співпрацює з владою на різних рівнях для забезпечення житлом вимушених переселенців. Про це повідомив перший заступник голови ФДМУ Денис Шугалій під час участі у виїзній сесії міжфракційного депутатського об’єднання “ВПО України” в Черкаській області.

“Фонд держмайна надає широкий спектр інструментів, які можуть бути використані для розміщення ВПО. В кожній області Фонд надає перелік об’єктів державної власності, які можуть бути залучені для розміщення внутрішньо переміщених осіб”, – зазначив Денис Шугалій.

За даними ФДМУ, в Черкаській області розташований 481 об’єкт державної власності. Зокрема гуртожитки, готелі, спортивні зали тощо, загальною площею 740,8 тис. м².

“ФДМУ закликає місцеву владу використовувати всі можливості для забезпечення житлом вимушених переселенців, у тому числі шляхом передачі у комунальну власність об’єктів жилої нерухомості, які наразі залишаються у державній власності та не підлягають приватизації”, – наголосив Денис Шугалій.

Серед таких об’єктів є чимало квартир, які можуть бути використані для розміщення вимушених переселенців. Це збільшить можливості місцевої влади для розв'язання житлових проблем переселенців.

Фонд також співпрацює з благодійними організаціями, які орендують державні об’єкти для розміщення вимушених переселенців. Після закінчення оренди об’єкти повертаються до Фонду вже відремонтованими, а отже – інвестиційно привабливими.

В Черкаській області одним із перспективних об’єктів для розміщення вимушених переселенців може стати майновий комплекс готелю “Тарасова гора” в Каневі площею майже 800 м². Цей об’єкт нещодавно повернутий у державну власність за рішенням суду і потребує інвестицій.

Нагадаємо, 7 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та операційний план заходів з її реалізації у 2023-2025 роках.