A A A K K K

За ініціативи ФДМУ Кабмін дозволив приватизацію на територіях, які наближені до бойових дій

За ініціативи Фонду державного майна Мінреінтеграції розроблено проєкт постанови, який впроваджує зміни до постанов Кабінету Міністрів України №952 та №1364. Рішення передбачає відновлення приватизації у зонах, де бойові дії вже не ведуться. Сьогодні на таких територіях знаходяться понад 300 об’єктів малої приватизації. Таким чином завдяки постанові відбувається врегулювання питання приватизації об’єктів у Чернігівській, Сумській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. 

«Дякуємо колегам з Мінреінтеграції та Кабінету Міністрів України за підтримку ініціатив Фонду держмайна. Сьогодні важливо консолідувати зусилля та працювати на результат. Необхідно якомога швидше залучати приватні інвестиції на територіях, які були наближені до бойових дій. Адже це стане поштовхом для їх відновлення та розвитку», — наголосив Голова Фонду Віталій Коваль. 

Окрім інвестиційного пожвавлення у регіонах, відновлення приватизації дозволить залучити додаткові кошти до державного бюджету, які спрямовуються на підтримку Сил оборони України. 

Також це рішення повністю забороняє приватизацію об’єктів, які розташовані на територіях ведення бойових дій або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Обмеження триватимуть на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення або скасування.