A A A K K K

Голова ФДМУ Віталій Коваль зустрівся з UkraineInvest

Голова Фонду держмайна зустрівся з керівним складом UkraineInvest. У ході зустрічі обговорили шляхи поліпшення співпраці відомств. Зокрема, шляхи сприяння залученню прямих іноземних інвестицій в українську економіку шляхом приватизації. 

Ключова ціль посилення взаємодії ФДМУ та UkraineInvest – максимальне сприяння формуванню ефективної інвестиційної політики та залучення приватних інвестицій в державні сектори економіки. 

Віталій Коваль наголосив партнерам на тому, що в інвестменю Фонду держмайна є пропозиції для іноземних інвесторів з різними можливостями капіталовкладень. Оскільки під контролем Фонду нерухомість з відмінними технічними характеристиками та цільовими призначеннями. Зокрема серед пропозицій є виробничі потужності, порти, готелі, спиртові заводи та зернопереробні комплекси. 

«У 2024 році Фонд держмайна має на меті розпочати приватизацію великих державних активів, які могли б стати драйверами української економіки. Також цьогоріч відкриваємо нові, перспективні напрямки роботи – оренду сільськогосподарських земель та продаж підсанкційних активів. Фонд готовий до співпраці з іноземними інвесторами, а успішні кейси приватизації привернуть увагу до економіки України», – зазначив Віталій Коваль. 

У свою чергу Олександр Мельниченко, в.о. виконавчого директора UkraineInvest зазначив: «З огляду на те, що для іноземних інвесторів можуть бути потенційно цікавими обʼєкти, що знаходяться в компетенції ФДМУ, тісна співпраця між UkraineInvest та ФДМУ є важливою передумовою залучення інвестицій в Україну. Brownfield-активи, тобто вже існуючі виробничі потужності або об’єкти нерухомості, які покинуті або економічно не завантажені, вигідні бізнесу через наявні там комунікації. Маємо можливість, наприклад, створити на основі таких об’єктів потужний рух індустріальних парків».