A A A K K K

Вільногірський гірничо-металургійний комбінат: стратегія збільшення видобутку

Віталій Коваль, Голова Фонду державного майна України, під час свого візиту до Дніпропетровщини, відвідав Вільногірський гірничо-металургійний комбінат. Він оглянув виробничі цикли підприємства та провів зустріч з представниками територіальної громади.

На нараді з керівництвом ВГМК були розглянуті планові показники на 2024 рік. Віталій Коваль поставив перед топменеджментом комбінату стратегічні завдання по збільшенню видобутку та прибуткової діяльності.

“Комбінат стабільно працює і збільшує обсяги видобутку. Однак, щоб забезпечити подальше зростання, необхідно приділити увагу пошуку внутрішніх резервів. Зокрема, запустити додаткову переробку хвостових відвалів. Це сприятиме збільшенню обсягу виробництва” - зазначив Голова Фонду.



Також, разом з першим заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Володимиром Орловим та міським головою Вільногірська Володимиром Василенком, Голова ФДМУ обговорив стратегію взаємодії з територіальною громадою. ВГМК є важливим партнером громади, оскільки сплачує понад 50% від власних надходжень Вільногірської громади.

Довідково. Вільногірський ГМК є провідним українським комбінатом, що спеціалізується на виробництві концентратів кольорових та рідкісних металів. Входить до складу АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", 100% якої перебувають в управлінні Фонду державного майна України.