A A A K K K

Віталій Коваль відвідав Демурінський ГЗК, який готується до приватизації

Віталій Коваль, Голова Фонду державного майна України, відвідав Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат. Підприємство перебуває в управлінні Фонду та знаходиться на етапі підготовки до приватизації.

«Усі активи, пов’язані із країною-агресором, повинні реалізовуватися у прозорий та відкритий спосіб – через аукціон. У воєнний час ФДМУ важливо знайти для них проукраїнських власників, які забезпечать свіжий стимул для підприємств, створять нові робочі місця та дадуть поштовх для розвитку територій», – наголосив Віталій Коваль.

Під час робочої поїздки Голова Фонду ознайомився з роботою комбінату, зокрема дільниці первинного збагачення, фабрики та складу готової продукції. Він зазначив, що підприємство має значний потенціал для розвитку.

«Ми розглядаємо можливість кооперації ДГЗК з «Об’єднаною гірничо-хімічною компанією». Це дозволить залучити серйозного стратегічного інвестора та гарантувати розвиток підприємств титанової галузі», – сказав Віталій Коваль.

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року Уряд передав в управління Фонду держмайна Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат. Підприємство раніше належало російському мільярдеру Михайлу Шелкову, який постачав титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості рф.