A A A K K K

Віталій Коваль поставив стратегічні завдання перед регіональними відділеннями Фонду державного майна на 2024 рік

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль провів розширену нараду з керівниками регіональних відділень ФДМУ. На зустрічі були обговорені результати роботи регіональних офісів за 2023 рік, стан виконання поточних планів та поставлені завдання по масштабуванню діяльності.

Як зауважив Віталій Коваль, за результатами цьогорічних приватизаційних аукціонів робота Фонду має позитивні результати. Станом на 25 січня проведено 25 успішних приватизаційних аукціонів на суму майже 415 млн грн. У середньому на кожен аукціон приходило 7,4 учасників, а вартість активів зростала у 13 разів. “Ми виконуємо важливу для країни місію – наповнюємо бюджет та створюємо умови для інвестицій”, –зазначив Голова ФДМУ.

Один зі стратегічних напрямків малої приватизації – це роздержавлення спиртової галузі. Віталій Коваль поставив завдання регіональним відділенням Фонду держмайна завершити цей процес у 2024 році. “На такі державні активи має прийти приватний власник, який буде легально працювати та сплачувати податки”, — підкреслив він.



Також Очільник Фонду акцентував на необхідності інтенсифікації пошуку невикористаних об’єктів або непрофільних активів держави, які можуть бути приватизовані або передані в оренду. 

«Державне майно сьогодні — це внутрішній резерв для наповнення бюджету воюючої країни. Цих коштів потребують наші Сили Оборони. А економіка України – перезавантаження об’єктів, які давно були «пасивом» держави, а також створення нових робочих місць, сплати податків від успішного бізнесу» - наголосив Віталій Коваль.

Нагадаємо, у 2024 році ФДМУ планує забезпечити надходження до державного бюджету від приватизації у розмірі 4 млрд грн, та 800 млн грн — від оренди державного майна.