A A A K K K

Команда ФДМУ зустрілася з Американською торговельною палатою

Команда Фонду держмайна на чолі з Віталієм Ковалем провела першу робочу зустріч з Американською торговельною палатою в Україні. Захід відбувся у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Мета – обговорити механізми співпраці з бізнесом у частині сприяння залученню інвестицій у процеси приватизації та оренди державного майна.

«Бізнес вірить в Україну, він працює, і важливо розповідати про це на весь світ. Бізнес готується до найбільшої у світі відбудови», – Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні. 

У ході спілкування Віталій Коваль презентував можливості для приватного іноземного бізнесу, які пропонує Фонд. Зокрема обговорили: успішні кейси приватизації, підготовку об’єктів великої приватизації, запуск нового проєкту прозорої оренди сільськогосподарських земель – Land Bank, роботу над поверненням активів у державну власність та удосконаленням нормативно-правової бази у сфері корпоративного управління. 

Також очільник Фонду окремо акцентував на важливості та складності роботи над санкційними активами. У відомства вже є здобутки у цій сфері – сьогодні ФДМУ працює над 691 санкційним активом.

«Перед Фондом держмайна стоять великі виклики, багато завдань та стратегічних планів. Сьогодні ми є найбільшою агенцією нерухомості. Ми маємо цікаві пропозиції для інвестування і ми готові чути запити бізнесу, чути нашу цільову аудиторію», – наголосив Голова ФДМУ.

Команда Фонду висловила готовність до плідної співпраці з Американською торгівельною палатою в Україні. Зокрема над створенням спільних ідей та проєктів. У подальшому домовилися про взаємодію, задля посилення шляхів комунікації з приватним бізнесом і як результат збільшення іноземних інвестицій.