A A A K K K

Голова ФДМУ зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Харш Кумар Джейном

Сьогодні відбулася перша зустріч Команди Фонду з представниками Посольства Республіки Індія в Україні на чолі з Надзвичайний і Повноважний Посолом Харш Кумар Джейном. У ході зустрічі очільник ФДМУ Віталій Коваль представив можливості, які пропонує відомство для потенційних інвесторів. 

Віталій Коваль проінформував про типові напрямки діяльності — оренду та приватизацію нерухомості. У тому числі разом з іноземними партнерами розглянули об’єкти великої приватизації, такі як: Готель «Україна», який розташований у центрі столиці, та АТ «Одеський припортовий завод». 

Голова Фонду наголосив: «Ми продовжуємо шукати ресурси для наповнення бюджету України. Мова йде як про внутрішні, так і зовнішні активи, про співпрацю з українським бізнесом та іноземними інвесторами. Сьогодні кожна гривня важлива, адже йде на підтримку Сил оборони».

Також він зазначив, що новими, досить нетиповими проєктами, проте цікавими для іноземних бізнесменів є Land Bank та робота з санкційним майном. Окремо обговорили питання страхування воєнних ризиків для бізнесу та можливі механізми від наших партнерів. 

Зокрема заступник Голови ФДМУ,  Ігор Тимошенко детальніше розповів про новий напрямок для діяльності Фонду — Land Bank. Він зазначив, що раніше земля була в управлінні Національної академії аграрних наук та різних міністерств. Сьогодні земля має працювати на українську економіку та приносити прибуток до держбюджету. Він наголосив, що орендувати земельні ділянки зможуть також іноземні інвестори. Тому Фонд зацікавлений в активності приватного бізнесу у цьому напрямку. Зокрема у липні-серпні поточного року очікуємо старт аукціонів. 

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Харш Кумар Джейн запевнив у зацікавленості індійського бізнесу інвестувати. Готовий поширювати інвестменю Команди Фонду серед зацікавлених інвесторів.

Також, він зазначив, що кожна пропозиція цікава і потребує детальнішого вивчення. Сьогодні Індія розширює торгівельне співробітництво, тому багато компаній готові виходити на міжнародний ринок.