A A A K K K

Об’єднуємо зусилля задля створення нових можливостей для бізнесу — відбулася робоча зустріч з Федерацією роботодавців України

Голова ФДМУ Віталій Коваль разом із заступниками Ігорем Тимошенко та Іванною Смачило провели робочу зустріч з керівним складом Федерації роботодавців України. 

Очільник Фонду розповів про цікаві пропозиції для бізнесу та плани відомства на поточний рік. Окремо акцентував на можливостях для бізнесу, які створюють нові напрямки діяльності Фонду — Land Bank та санкційне майно. 

У ході зустрічі обговорили багато важливих питань у сфері корпоративного управління та процесів приватизації масштабних об’єктів. А також забезпечення роботи держпідприємств та потреби у співробітниках. Поспілкувалися і про коригування законодавства щодо регулювання санкційного майна.

«Важливо створювати нові можливості та спрощену систему для ведення бізнесу в Україні. Наше завдання аби об’єкти знаходили своїх власників, створювали робочі місця, сплачували податки — розвивали економіку України. Вітчизняні виробництва мають потенціал і їх потрібно розвивати», — наголосив Голова ФДМУ. 

Федерація могла б стати партнером у сфері консультування та донесення інформації до роботодавців. Голова Федерації Дмитро Олійник пообіцяв розповісти потенційним інвесторам пропозиції від ФДМУ. Також, представники ФРУ висловили свою зацікавленість у прозорій приватизації, яка однозначно сприятиме  розвитку підприємництва в Україні.

«Ми, як Федерація роботодавців України сьогодні вважаємо, що потрібно побудувати ефективну модель приватизації та управління держвласністю, яка б допомогла розміщенню релокованих підприємств, а також створенню нових виробництв в умовах війни. Максимально системно, прозоро, дерегульовано. Щоб підприємства, які купили об’єкт, не несли ні додаткових витрат, ні оформлення або іншого навантаження. Необхідно також вирішувати питання приватизації не лише ЦМК, а також – землі. Тому домовились об’єднати наші зусилля в законодавчих змінах. Сподіваємось, що бізнес разом з ФДМУ створить систему доступу до приватизації. Це дасть державі більше виробництв і більше робочих місць», — Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Як підсумок сторони домовилися про створення спільних законодавчих ініціатив, які відповідали б викликам воєнного часу та змогли б поліпшити бізнес-діяльність в Україні.