A A A K K K

Віталій Коваль відвідав «Запорізький титано-магнієвий комбінат»

Голова Фонду державного майна України, Віталій Коваль, відвідав «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК). Підприємство наразі знаходиться в складному фінансовому стані, проте – зберігає колектив та виробничі потужності.

Під час робочої наради з керівництвом ЗТМК обговорили шляхи розв'язання проблем, які заважають запустити виробництво.. Як зауважив Віталій Коваль, одним із завдань Фонду держмайна є недопущення підприємств в управлінні нарощувати збитки. Зокрема – через неефективне управління.

«Фонд працює, приймаючи рішення, навіть якщо вони непопулярні, але на користь держави. Сьогодні час внутрішніх резервів. Важливо зберегти ті об’єкти, які перебувають в управлінні Фонду державного майна, щоб після приватизації приватний інвестор зміг якнайшвидше запустити їх на успішний шлях» – зазначив Віталій Коваль.

Запорізький титано-магнієвий комбінат входить до об’єктів великої приватизації. Наразі він не працює на повну потужність і має борги за електроенергію та заробітну плату.

Разом з тим, Фонду державного майна вдалося частково розблокувати виплату депозиту ЗТМК (51% акцій належить державі). Це дало можливість спрямувати додаткові 18,3 млн гривень на погашення заборгованості із зарплати. З початку 2023 року комбінат виплатив понад 30 млн гривень для 1088 працівників.