A A A K K K

KOICA сприятиме посиленню інституційної спроможності ФДМУ

Голова Фонду державного майна України, Віталій Коваль зустрівся з керівником українського офісу Корейського агентства міжнародного співробітництва (KOICA) Лі Текином. Ключове питання – посилення інституційної спроможності ФДМУ та підконтрольних йому підприємств.

«Нам важливий їхній досвід. Адже Південна Корея з однієї із найбідніших країн світу перетворилася на одну із найрозвиненіших» – зауважив Віталій Коваль.

Голова Фонду представив плани ФДМУ на поточний рік, та обговорив з міжнародними партнерами напрями співробітництва. Корейське агентство, зокрема, спеціалізується на фінансовій підтримці з будівництва та реконструкції водоочисних споруд і відновленні будівель, що постраждали внаслідок війни. Такі об’єкти є в управлінні Фонду державного майна.

Наразі Команда Фонду готує пропозиції для подальшої співпраці

Довідково. KOICA – державне агентство Південної Кореї, засноване в 1991 році. Воно надає грантову допомогу та технічну підтримку країнам, що розвиваються. У 2022 році KOICA відкрила офіс в Україні відповідно до політики корейського уряду щодо розширення допомоги та співпраці з нашою країною.