A A A K K K

Голова ФДМУ взяв участь в конференції з економічного розвитку в Токіо

У рамках конференції Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль розповів про інвестиційні можливості, які пропонує ФДМУ. Японія планує виділити майже 1,25 мільярда євро для підтримки своїх інвесторів на українському ринку.

«Це свідчить про зацікавленість Японії не лише в допомозі Україні, але й в її ринку», — відзначив Віталій Коваль.

На конференції Голова Фонду держмайна виступив з пропозиціями для іноземних інвесторів. Зокрема акцентував на тому, що в управлінні ФДМУ є активи, які підійдуть для найрізноманітніших бізнес-проєктів.  Загалом у інвестменю 1478 об’єктів приватизації державного майна. 

Очільник відомства розповів про нові проєкти Команди Фонду — Земельний Банк та робота з санкційним майном. Зорема розглянули перспективи реалізації 691 об’єкта санкційних активів, що повинні працювати на відновлення України.  Віталій Коваль наголосив: «Наше спільне завдання — притягнути росію до відповідальності та змусити платити».

Також Віталій Коваль звернув увагу на важливість реалізації проєкту Земельний Банк, який відкриває можливості для участі в аукціонах з оренди землі. Наразі в ФДМУ перебувають 386 тис. га земель. 

У рамках урядової делегації, яку очолює Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, відбулись численні зустрічі з представниками керівництва Японії, включаючи Міністра економіки, торгівлі та промисловості Кену Сайто та Міністра фінансів Шунічі Сузукі. Крім того, передбачені наради з представниками японського бізнесу.