A A A K K K

Віталій Коваль зустрівся з представниками Олімпійського комітету Японії

Відбулася зустріч Голови Фонду держмайна з керівництвом Олімпійського комітету Японії та Генеральним секретарем Федерації боротьби. 
 
Віталій Коваль, як член Національного олімпійського комітету України та віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України ознайомився з підходом японських колег до греко-римської боротьби та наголосив на перспективах спільних проєктів, що можуть стати важливим внеском у розвиток єдиноборств обох держав. 
 
Представники Японії висловили готовність організувати спільні тренування перед майбутніми змаганнями світового рівня. Вони визнали високий рівень підготовки українських спортсменів, вказавши на важливість таких ініціатив для зміцнення партнерства між Японією та Україною.
 
Крім того, очільник Фонду звернув увагу японських партнерів на питанні недопущення російських спортсменів до міжнародних змагань. Таке рішення визначає чітку позицію проти війни та підкреслює солідарність олімпійської спільноти з Україною.
 
«Світове товариство має об'єднатися у рішеннях підтримки санкції проти спортсменів, що виступають від імені країни-агресора», — зауважив Віталій Коваль.
 
На зустрічі Голова ФДМУ ознайомився зі спортивними комплексами, інфраструктурою та олімпійськими базами. Високий рівень розвитку та фінансування спорту обумовлений державним підходом до цієї галузі. Уряд Японії активно вкладає ресурси та здійснює систематичні заходи для забезпечення стабільного розвитку сфери єдиноборств країни. Цей підхід дозволяє підтримувати високі стандарти, що є ключовим фактором у забезпеченні успіхів та високого статусу японського спорту греко-римської боротьби на міжнародній арені.
 
«Деякі ідеї можна імплементувати для розвитку спортивного руху на обʼєктах Фонду державного майна України», — підкреслив Віталій Коваль.
 
Голова ФДМУ наголосив, що співпраця з Японією може відкрити нові можливості для розвитку інфраструктури та підтримки українських єдиноборств, про що обговорив з керівником НОК України Вадимом Гутцайтом і президентом Асоціації спортивної боротьби України Юрієм Копитко. Заходи, спрямовані на впровадження кращих практик та досвіду країн-партнерів, стануть вагомим внеском у підвищення ефективності управління спортивними об'єктами Фонду та розвитку спортивної боротьби в Україні. Це стає важливим кроком у побудові довгострокових партнерських відносин та просування спортивної справи в обох країнах.