A A A K K K

Готель «Козацький» готують до приватизації

Сьогодні Голова ФДМУ Віталій Коваль відвідав з робочим візитом готель, оскільки його нещодавно рішенням Кабміну було передано до Фонду. Об’єкт передали з метою подальшої приватизації. 

«Козацький» розташований поблизу метро «Майдан Незалежності» та «Хрещатик», тобто у самісінькому серці Києва. У готелі є 126 номерів, ресторан, кав'ярня, стоянка, 5 залів для проведення конференцій та банкетів. Останні роки заклад отримував менш як 1 млн гривень чистого прибутку, а у 2022 році - понад 8,5 млн грн збитку.

Сьогодні об’єкт потребує відповідального інвестора, який зміг би покращити приміщення та продовжити справу. Наразі Команда Фонду працює над відповідною документацією для проведення онлайн-торгів. 

Довідково. Готель «Козацький» має давню та славетну історію, будівля готелю була побудована в 1979-1983 роках на місці двоповерхового «будинку Гудовского» (названого на честь фотографа, який орендував другий поверх під фотоательє). У 1859 році тут гостював Тарас Шевченко та інші видатні постаті. На згадку про це на готелі встановлено меморіальну дошку.