A A A K K K

Команда ФДМУ зустрілася з Міністром освіти і науки, спільна позиція — непрофільні активи мають бути приватними

Команда Фонду держмайна на чолі з Віталієм Ковалем провела робочу зустріч з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Ключовою темою обговорень була передача непрофільних активів від міністерства до ФДМУ для подальшої приватизації. 
 
Віталій Коваль наголосив: «Приміщення та ДП, які не використовувалися 3 років необхідно запускати на приватизацію. Із застосуванням прозорих механізмів пошуку інвесторів можна створити успішний працюючий бізнес, який створює нові робочі місця та генерує прибуток, з якого сплачує податок для підтримки Сил оборони».
 
У ході наради домовилися про створення єдиної політики використання непрофільного майна у сфері освіти, зокрема у регіонах країни. Крім того, обговорили необхідність напрацювання механізмів стимулу для передачі майна, яке не задіяне для освітніх потреб та зміни у нормативно-правових актах відповідно до вимог сучасності.
 
Надалі відомства об’єднають зусилля для обговорень щодо кожного об’єкта окремо. Тут важливий індивідуальний підхід, оцінка потреб та попиту.