A A A K K K

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль виступив в ефірі телеканалу «Київ»

Під час включення на телеканалі «Київ» очільник Фонду підняв тему роздержавлення спиртової галузі, яку ФДМУ планує завершити у 2024 році.

Розповів про об'єкти, які ФДМУ виставив на приватизацію та майбутні плани в цьому напрямку. Держава вже отримала економічний ефект від продажу спиртзаводів на суму близько 4 млрд гривень, сюди входить 3 млрд гривень виручених від приватизації 54 спиртових заводів. Сплачено боргів по зарплаті та перед бюджетом на 364 млн гривень, а також – понад 600 млн гривень ПДВ.

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль зазначив: «Ми розуміємо, що 1 гривня виручена від приватизації державного майна допомагає залучити 4 гривні приватних інвестицій».

Також розповів про потенціал виробництва біоетанолу на основі приватизованих об'єктів у даній галузі.

«Я впевнений, що саме на базі спиртзаводів буде розгорнута нова біоетанолова галузь, яка принесе експортну виручку, додаткові робочі місця та оживить регіони в яких знаходяться ці підприємства» – зауважив очільник відомства.

Крім того, під час ефіру, піднімалися питання приватизації готелів «Україна» та «Козацький», які розташовані у  центрі Києва, та Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Оголошення торгів з приватизації порту планується найближчим часом.

Більш детально з ефіром на телеканалі «Київ» можна ознайомитися за посиланням: https://youtu.be/fa7O08B_gLw