A A A K K K

Команда Фонду зустрілася з представниками Посольства Королівства Нідерландів — домовилися розвивати двосторонню співпрацю в різних напрямках

Команда ФДМУ на чолі з Віталієм Ковалем зустрілася з представниками Посольства Королівства Нідерландів в Україні. До Фонду держмайна завітала радник з питань сільського господарства Керолайн Спаанс. У ході зустрічі обговорили ряд важливих питань, які сприяли б посиленню двосторонньої співпраці України та Нідерландів.

На початку зустрічі Голова ФДМУ наголосив: «Ми будемо вдячні за організацію спільних проєктів з Нідерландами. Ваш стрибок в аграрному секторі вражає, Україна рада переймати ваш досвід». 

Голова ФДМУ презентував роботу відомства та нові проєкти. Окремо обговорили «Land Bank».

«Сьогодні в управлінні Земельного Банку 386 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Важливо аби вони працювали на економіку країни. Сьогодні згідно реформи земельний податок може збільшитися мінімум до 12% від нормативно-грошової оцінки», — наголосив Віталій Коваль.

Він додав, що старт перших аукціонів передбачається влітку. Також сторони обговорили складнощі, які стоять на шляху запуску реформи. Мова йшла про зміни до законів та інших нормативно-правових актів. 

Між тим Команда ФДМУ презентувала успішні кейси управління державними підприємствами. Гарну роботу демонструють ДП «Конярство України», «Дослідницьке господарство імені 9 травня» та «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» — найбільший в Україні розплідник риби, що розташований у Черкасах.

Сторони обговорили навчальні візити співробітників ФДМУ, можливості запуску нових проєктів, зокрема у сфері геокадастру.

Віталій Коваль підсумував, що бачить два рівня співпраці. Перший — інституційна, другий — на рівні державних підприємств. Саме в цих напрямках працюватимуть команди.