A A A K K K

Голова Фонду Віталій Коваль зустрівся з представниками «Haute Autorité pour la transparence de la vie publique»

У рамках відрядження до Франції, очільник відомства провів зустріч з представниками Вищого органу Франції з питань прозорості публічного життя «Haute Autorité pour la transparence de la vie publique» (HATVP).
 
Ця французька інституція відіграє ключову роль у забезпеченні доброчесності та прозорості в державному секторі. Її завданнями є:
Виявлення та запобігання потенційним конфліктам інтересів серед державних службовців, посадових осіб та керівників ДП.
Контроль за поведінкою та етикою державних службовців.
Спостереження за лобіюванням у держсекторі.
 
Досвід цієї інституції може бути корисним для країн, які прагнуть до утвердження принципів доброчесності та прозорості в державному секторі.
 
«Фонд за відкритість і прозорість роботи. Часи, коли лоти продавалися у вихідні дні та в період неділової активності, давно минули. І сьогодні ефективна кожна гривня, яка приходить від приватизації чи оренди до держбюджету», — зазначає Голова ФДМУ Віталій Коваль.
 
Довідково. «Haute Autorité pour la transparence de la vie publique» — незалежний французький адміністративний орган, створений згідно з законом про прозорість суспільного життя. Він створений у 2014 році та має на меті контролювання декларацій національних публічних діячів, яких 18 тис. осіб.