A A A K K K

Корпоративне управління: ДП «УДВП ІЗОТОП» та «POLATOM» напрацювали меморандум про співпрацю та партнерство з польським виробником і дистриб`ютором ізотопних препаратів

16-17 квітня поточного року керівництво ДП «УДВП ІЗОТОП» відвідало Національний центр ядерних досліджень – Радіоізотопний центр «POLATOM» у Республіці Польщі.

Під час зустрічі представники ДП «УДВП ІЗОТОП» спільно з польськими колегами обговорили:
- розширення асортименту, які постачаються в українські медзаклади для лікування та діагностики поширених онкологічних захворювань;

- можливість переймати досвід у сфері новітніх ядерних технологій та вивчати результати клінічних досліджень працівниками ДП «УДВП ІЗОТОП» безпосередньо в Радіоізотопному центрі «POLATOM».
Також польські колеги продемонстрували свої виробничі майданчики та будівництво промислового циклотронного центру для виробництва радіоізотопів.



У підсумку зустрічі сторони домовилися про створення спільного Меморандуму, який передбачає співпрацю та партнерство між ДП «УДВП ІЗОТОП» та «POLATOM». Документ дозволить створити спільні проєкти в галузі.

Для ДП «Ізотоп» важливий досвід іноземних колег оскільки підприємство є основним постачальником радіоізотопної продукції та джерел іонізуючого випромінювання для медичних закладів та енергетичних компаній України.

Довідково. Національний центр ядерних досліджень Радіоізотопний центр «POLATOM»  — польський виробник і дистриб'ютор ізотопних препаратів, що використовуються в медицині, науці, промисловості та охороні навколишнього середовища. Він також проводить науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. Вони мають прикладний характер і стосуються радіофармації, хімії та ядерних технологій, а також таких наукових дисциплін, як радіохімія, біохімія та імунологія. Результатом досліджень є розробка власних технологій, які впроваджуються в «POLATOM». Тут виробляють радіоізотопні препарати, які використовуються в медицині, науці, промисловості та охороні навколишнього середовища, які постачаються у більш ніж 50 країн світу.

Зокрема, «POLATOM» є виробником значної частини радіофармпрепаратів (РФП), які ДП «УДВП ІЗОТОП» постачає в Україну для лікування та діагностики онкозахворювань, а також джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ), що широко використовуються на промислових підприємствах та в енергетичному секторі.