A A A K K K

В ОГХК відновили роботу Вільногірського комбінату

В АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) відновили роботу Вільногірського гірничо-металургійного комбінату. Активна робота над укладанням нових контрактів з контрагентами уможливила відновлення постачання продукції з Вільногірського ГМК.

«Зараз ми вже маємо достатній пул надійних клієнтів, з якими починаємо співпрацювати. Відповідно, це дає нам можливість відновити виробництво навіть раніше запланованих термінів», – повідомив Артур Сомов, заcтупник т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».

Як повідомлялося раніше, т.в.о. голови правління Пітер Девіс 29 травня для забезпечення інтересів держави і ліквідації корупційних схем підписав розпорядження, що забороняє всі операції з відвантаження сировини в ОГХК, оскільки відвантаження продукції комбінатів відбувалося відповідно до контрактів, укладених ексменеджментом, за цінами нижче ринкових, до того ж існувала загроза несплати за виконаними поставками.

За період зупинки виробництва керівництву ОГХК вдалося знайти нових надійних контрагентів, співпраця з якими відбуватиметься на вигідних умовах у діапазоні середніх та вище середніх ринкових цін, що дозволить капіталізувати підприємство напередодні приватизації та забезпечить можливість поступово підвищувати зарплатню співробітникам філій.

ОГХК відтепер працює з контрагентами напряму без залучення посередників за зміненими обов’язковими умовами: підписання контрактів відбуватиметься з обов'язковою передоплатою та без можливості відстрочки платежів; робота здійснюватиметься винятково з перевіреними підрядниками, що не мали прямого чи опосередкованого відношення до будь-яких корупційних схем; встановлюється заборона на привілейований статус чи право ексклюзивності для всіх контрагентів.

Довідково

АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» – державне підприємство, один з найбільших у світі виробників титанової сировини. У 2018 р. чистий прибуток компанії склав 114,9 млн грн, вартість активів – 3,4 млрд грн. В структуру ОГХК входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.