A A A K K K

Експертно-технічні центри Держслужби з питань праці на прозорих онлайн-аукціонах

Фонд державного майна України починає окремий спецпроект в рамках приватизації – продаж 23 експертно-технічних центрів Державної служби України з питань праці. Найближчий аукціон відбудеться вже 12 лютого.

Експертно-технічні центри Держпраці – це працюючі підприємства, що забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері охорони праці, гігієни праці, промислової безпеки та дотримання законодавства про працю, проведення експертної оцінки стану безпеки промислового виробництва, технологій та об’єктів підвищеної небезпеки, а також мають підтверджену компетенцію для інспекційної діяльності у сфері охорони праці.

Простіше кажучи, інвесторам пропонується вже працюючий бізнес із базою клієнтів, професійними співробітниками та досвідом роботи на ринку. Приватизація цих активів  зумовлена тим, що їхні функції можуть здійснювати приватні підприємства, а самі підприємства не є стратегічно важливими для держави.

Для зручності на сайті privatization.gov.ua створено окремий розділ українською та англійською мовами, в якому описується вся специфіка роботи даних підприємств та вказуються дати запланованих аукціонів.

12 лютого має відбутися перший аукціон – з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці».

Це діюче державне комерційне підприємство, яке працює на умовах госпрозрахунку та самофінансування, є платником податку на прибуток на загальних підставах.

Підприємство розміщується в двоповерховій цегляній будівлі загальною площею 1017,7 кв. м. Опалення автономне газове. Інженерні комунікації діючі. Фізичний стан будівлі задовільний. На балансі підприємства обліковуються будівлі та споруди, транспортні засоби, інструменти, інвентар.

Стартова ціна на актив складає 4 449 400 грн., а прийом заявок завершується 11 лютого.

Детальніше про ДП «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці»: https://bit.ly/3qWIXjm