A A A K K K

Переможець аукціону з приватизації майна непрацюючої Львівської колонії уклав договір купівлі-продажу на суму 377,5 млн грн

30 червня 2021 року переможець онлайн-аукціону з приватизації майна Львівської виправної колонії №48 ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс», яка входить в групу компаній SoftServe, підписав договір купівлі-продажу, який є останнім етапом перед проведенням фінансового розрахунку в сумі 377,5 мільйонів гривень.

Під час підписання договору представник компанії SoftServe, яка є однією з найбільших ІТ-компаній України, підтвердив озвучені раніше плани щодо зведення на території непрацюючої колонії кампусу, який міститиме низку інфраструктурних об’єктів та офісів.

За словами Голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, цей приклад є реальним доказом того, що приватизація за своєю суттю є перетворенням непродуктивних активів на продуктивні.

«Замість занедбаної території колишньої колонії, яка була розміщена прямо під вікнами житлових будинків, компетентний інвестор планує відбудувати масштабний інфраструктурний проект, який стане не лише окрасою Львова, але й позитивно вплине на місцеву економіку завдяки створенню нових робочих місць та пожвавлення економічної активності», – заявив Дмитро Сенниченко.

Приватизація цього активу стала частиною планів компанії SoftServe про створення офісного кампусу зі залученням провідного європейського архітектурного бюро. У кампусі мають намір об’єднати частину львівських офісів, а також розташують об’єкти, необхідні для роботи, відпочинку, розвитку талантів та проведення різноманітних заходів. За словами представника компанії, окрім місця концентрації технологічних талантів та креативного простору для роботи, кампус SoftServe також стане знаковим футуристичним об’єктом Львова. 

«Підписання договору – це черговий крок у процесі, який наближає нас до отримання права власності на ділянку львівської виправної колонії №48. На території планується зведення масштабного креативного кампусу, що стане великою трансформацією як території, так і цілого району міста. Підписання документу дозволить нам рухатись далі до реалізації цього масштабного та унікального для Львова проєкту», – коментує Тарас Зубик, директор ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс».

Як повідомлялося раніше, початок робіт над проєктом заплановано на наступний рік. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме 5-6 років.