A A A K K K

Костянтин Кошеленко: Залучення інвестицій в економіку - спільна задача місцевої влади та Фонду держмайна

30 серпня заступник Голови Фонду державного майна України  Костянтин Кошеленко в рамках робочого візиту відвідав місто Запоріжжя, де зустрівся з міським головою Володимиром Буряком для обговорення важливих питань співпраці, а також взяв участь в засіданні робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Запорізькій області. 

Під час зустрічі з представниками місцевої влади були обговорені нагальні питання регіону та процес подальшої взаємодії, яка дасть позитивний поштовх для розвитку економіки. Наразі в рамках взаємодії з Запорізькою ОДА вже проведено 4 засідання робочих груп. 

“Сьогодні наявна безпрецедентна політична воля та підтримка Верховної Ради, Уряду і Президента України на проведення прозорої приватизації. В ній  зацікавлені абсолютно всі: інвестори отримують перспективні активи, місцева економіка - фінансовий ресурс у вигляді інвестицій в модернізацію, місцева громада - нові робочі місця - заявив заступник Голови Фонду державного майна України  Костянтин Кошеленко та додав, що оскільки в Запорізькій області наявний великий потенціал зростання обсягів інвестицій через приватизацію та підвищення ефективності управління держмайном - ми маємо його неодмінно реалізувати. Адже залучення інвестицій - спільна задача, яка стоїть перед місцевою владою та Фондом держмайна”. 

Під час засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Запорізької області було підняте питання про процес розширення інвестиційного меню регіону за рахунок непрофільних для держави об‘єктів і тих, що не використовуються. З початку 2021 року в регіоні перевірено 776 об’єктів державної власності  та  виявлено 65 таких об‘єктів,  з них  запропоновано  до передачі в оренду 56 об’єктів та 9 до приватизації. 

Також учасники обговорили вирішення проблеми позастатутного майна - житлових, інженерних та споруд цивільного захисту.  Наразі до сфери управління Запорізької обласної державної адміністрації пропонується передати  розташовані на території Запорізької області 73 багатоквартирні житлові будинки, 61 об‘єкт інженерної інфраструктури з обслуговування житлового фонду, 84 інших об’єктів інженерної інфраструктури і благоустрою, а також захисні споруди цивільного захисту – 63 об’єкти.

Такі кроки дозволяють значно розширити інвестиційне меню та реанімувати раніше неефективні активи для реалізації економічного потенціалу Запорізької області.