A A A K K K

Фонд державного майна прийняв рішення про скасування приватизаційного аукціону АТ «ОГХК»

Фонд державного майна прийняв рішення про скасування приватизаційного аукціону АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», оскільки після перевірки отриманих заявок до торгів може бути допущено тільки одного учасника. Найближчим часом ФДМУ ініціює збір аукціонної комісії для затвердження нової дати аукціона. 

До Фонду держмайна надійшло 3 заявки для участі в аукціоні з приватизації АТ «ОГХК». Двоє з потенційних учасників подали неповний пакет документів. Процедура проведення аукціонів великої приватизації не передбачає можливості доопрацювання заявок, відповідно цим претендентами було відмовлено в участі в аукціоні.

В рамках чинного законодавства, аукціон з одним учасником відбутися не може. Фонд прийняв рішення про скасування аукціону 31 серпня та повторне оголошення дати проведення. 

Найближчим часом Фонд державного майна України ініціює скликання аукціонної комісії для призначення нової дати приватизаційного аукціону. 

Як і було заплановано, приватизаційний аукціон відбудеться у 2021 році, що дозволить повною мірою виконати план бюджетних надходжень від приватизації, який затверджено на рівні 12 млрд грн. 

«Наша мета - забезпечити максимальну конкуренцію на приватизаційному аукціоні «ОГХК». Тільки так держава зможе отримати максимум надходжень від продажу компанії. 

Перенесення аукціону дасть можливість потенційним учасникам доопрацювати документи та повторно направити заявки. Ми також очікуємо заявок від інших великих гравців ринку, які до цього моменту вивчали дані про «ОГХК», але, за інформацією радника, їм не вистачило 2 місяців, відведених законодавством на підготовку, щоб завершити всі процедури аудиту та прийняти інвестиційне рішення. Нова дата аукціону буде оголошена найближчим часом», - наголосив заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко.