A A A K K K

Костянтин Кошеленко: Фонд держмайна пропонує до уваги інвесторів 35 об’єктів оренди для інвестицій у Чорнобильській зоні відчуження

Про можливість для бізнесу орендувати на прозорих онлайн-аукціонах державне майно в Чорнобильській зоні відчуження розповів 5 жовтня заступник Голови Фонду держмайна Костянтин Кошеленко під час прес-туру до об’єктів оренди в місті Чорнобиль.

За словами заступника Голови Фонду державного майна, прозора оренда є тим механізмом, який здатний надати поштовху економічній активності в цій місцевості та сприяти її відродженню.

«Через неможливість приватизації в зоні відчуження, оренда залишається тут єдиним інструментом для залучення інвестицій. Разом із тим, тут є суттєвий туристичний потенціал, перспективний ринок послуг та можливості для розміщення об’єктів зеленої енергетики», – заявив Костянтин Кошеленко.

Він акцентував увагу на тому, що з кожним вакантним для оренди об’єктом можна ознайомитись онлайн на сайті orenda.gov.ua, а всі аукціони відбуваються онлайн.

«Сьогодні кожен може пересвідчитись, що навіть у Чорнобильській зоні відчуження є цікаві для інвестування об’єкти нерухомості. Це створює додаткові можливості для виконання програми щодо перетворення її на зону відродження», – резюмував заступник голови Фонду держмайна Костянтин Кошеленко.

Участь у заході також взяв начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило, який надав журналістам детальну інформацію щодо об’єктів державної власності в зоні відчуження, які є вакантними для оренди.

«Для отримання консультацій щодо укладання договорів зовсім не потрібно вирушати в Чорнобильську зону відчуження, за потреби можна звернутися до Київського обласного регіонального відділення, офіс якого розташований у Голосіївському районі міста Києва, та за телефоном (044)200-25-26», – пояснив Вадим Курило.