A A A K K K

Рішення Верховного Суду про незаконність відчуження будівель на заводі «Більшовик» є остаточним

Рішення Верховного Суду України щодо незаконного відчуження 5 нежитлових будівель загальною площею 6 399,20 кв. м, які знаходяться на території АТ «ПКМЗ» (заводу «Більшовик»), набрало законної сили та не може бути оскарженим. 

Разом із тим, інформаційні повідомлення щодо начебто підтвердження судами законності відчуження зазначених об’єктів державного майна є такими, що не відповідають дійсності та спрямовані на зрив приватизації заводу «Більшовик» шляхом дезінформації потенційних інвесторів.

Рішення Північного апеляційного господарського суду, на яке посилаються представники незаконного власника, не заперечує факт незаконного відчуження нерухомого майна на торгах 2019 року, а скасовує рішення Господарського суду міста Києва щодо протиправності державної реєстрації права власності за незаконним власником.

Зазначене рішення апеляційної інстанції носить виключно технічний характер та підлягає оскарженню, яке Фонд державного майна України здійснить відповідно до чинного законодавства.

Фонд держмайна інформує всіх потенційних інвесторів про остаточність та неможливість оскарження рішення Верховного Суду України щодо незаконного відчуження зазначених будівель на території заводу «Більшовик».

Також Фонд держмайна наголошує на тому, що поширення недостовірних та маніпулятивних інформаційних повідомлень щодо зазначеного питання є підтримкою недобросовісних фінансових груп, які намагаються незаконно заволоділи активами підприємства та зірвати прозору приватизацію заводу «Більшовик».