A A A K K K

Тарас Єлейко: Приватизація «Електронмашу» це шанс на нове життя та розвиток цього непрофільного державного активу

Про це заступник Голови Фонду державного майна України Тарас Єлейко розповів під час прес-туру для журналістів на територію  «Електронмаш», який виставлений на прозорий онлайн-аукціон.

За його словами, колись одне з найбільших підприємств, яке розташоване в Києві, із переходом до ринкової економіки виявилося неконкурентноздатним та перетворилося на хронічно збитковий непрофільний для держави об’єкт.

Так, щорічні збитки сягають десятки мільйонів гривень, наявні 11,9 млн грн простроченої кредиторської заборгованості, в тому числі з виплати заробітних плат працівникам,  є сигналом для рішучих дій з приватизації цього активу.

 «Приватизація забезпечить виплати всіх боргів по заробітній платі працівників, гарантує їхню подальшу роботу та забезпечить інвестиції в нове життя цього об’єкту. Для цього ми проведемо прозорий онлайн-аукціон, який відбудеться вже 12 листопада», – зазначив Тарас Єлейко.

Він також додав, що конкурентна боротьба на відкритих торгах допоможе не лише поповнити бюджет на значну суму, але й перетворить це місце на точку розвитку Києва.

Детальна інформація про об’єкт доступна за посиланням: https://bit.ly/2YRrXTd