A A A K K K

Велика приватизація відбулася: аукціон з приватизації заводу “Більшовик” успішно завершився з результатом 1 429 017 000 грн

Аукціон з приватизації АТ “Перший київський машинобудівний завод” (завод “Більшовик”) вдало завершено з переможною ставкою в розмірі 1 429 017 000 гривень.

У відкритих конкурентних торгах за право власності на цей об’єкт великої приватизації боролися троє учасників, які підвищили вартість об’єкта від стартових 1,389 млрд грн на 40 млн грн.

Після перемоги у прозорих торгах переможця привітав Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, після чого переможець має завершити підписання всіх передбачених законодавством документів.

“Цей аукціон є реальним результатом курсу на проведення прозорої приватизації. Тепер вступають в дію умови приватизації, які гарантують захист інтересів працівників та подальший розвиток підприємства – всі заборгованості будуть погашені, а інвестиції в модернізацію активів є чіткою вимогою”, – заявив Дмитро Сенниченко.

Перший аукціон Великої приватизації від часів продажу “Криворіжсталі” у 2005 році відбувся завдяки прозорій роботі Фонду держмайна, яка забезпечила рівні умови для всіх потенційних інвесторів. Також кожен мав можливість стежити за аукціоном  у прямому ефірі онлайн. 

Таким чином, на місці напівзруйнованого підприємства інвестор має можливість втілити в життя успішний бізнесовий проект, який забезпечить інвестиції в економіку України, податкові надходження до бюджету та нові робочі місця.