A A A K K K

Потенційні інвестори ще можуть долучитися до аукціону з приватизації «Електронмашу», - Дмитро Сенниченко

11 листопада завершується прийом заявок на участь в приватизації ДП «Електронмаш», аукціон щодо якого відбудеться 12 листопада. Стартова ціна підприємства складає 66,7 млн грн, а ринкову вартість визначать торги. Новий власник заводу зможе перетворити держпідприємство на продуктивне, створивши там нові робочі місця та розвинувши територію.

Про це заявив Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко під час поїздки на ДП «Електронмаш». «Коли Україна переходила до ринкової економіки, держава, на жаль, не зуміла вправно розпорядитися «Електронмашем». Якби тоді, в 90-х роках, підприємству знайшли ефективного приватного власника, ми б сьогодні мали виробника конкурентної високотехнологічної продукції. З 2017 року «Електронмаш» почали активно рейдерити, бо дехто хотів задарма привласнити його майно. Альтернатива такому цинічному «віджиму» - це цивілізована прозора приватизація», - наголосив Дмитро Сенниченко. Він повідомив, що онлайн-аукціон по «Електронмашу» відбудеться 12 листопада.

«Стартова ціна - 66,7 млн грн. Це балансова вартість активів, що є нормою під час так званої «малої приватизації». Ринкову вартість ми дізнаємося після завершення торгів вже післязавтра. Заявки на участь в аукціоні з приватизації «Електронмашу» приймаються до вечора 11 листопада. Тобто потенційні інвестори ще можуть долучитись до торгів», - заявив Голова Фонду держмайна. Він висловив переконання, що приватний бізнес краще управлятиме заводом, ніж держава.

«В цьому полягає сенс приватизації – перетворювати непродуктивні підприємства на продуктивні. А це нові робочі місця, податки до бюджету, розвиток території, впровадження нових технологій та багато іншого. Завдання держави – створювати умови (від справедливого оподаткування до чесних судів), а не керувати бізнесами», - відзначив Дмитро Сенниченко.