A A A K K K

Аукціон з приватизації ДП «Електронмаш» офіційно відбувся: компанія-переможець підписала протокол торгів

Представник компанії ТОВ «Лортен-груп» підписав протокол про результати аукціону з приватизації ДП «Електронмаш», який відбувся 12 листопада 2021 року з результатом 970 млн грн.

Таким чином, компанія-переможець аукціону виконала взяті на себе зобов’язання щодо визнання результатів відкритих торгів. 

За словами Дмитра Сенниченка, такий результат свідчить про те, що Фонд держмайна заручився довірою інвесторів та довів те, що приватизація є чесною та прозорою. 

«За два роки команда Фонду держмайна провела понад 3 тисячі прозорих аукціонів на суму більше 5,5 мільярдів гривень, і якщо у 2019 році ціни зростали на 20%, то на сьогодні середнє зростання цін становить 107%. Та найголовніший результат - це нове життя для зруйнованих державних активів»,- заявив Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Він також зазначив про те, що в приватизаційному процесі критично важливим є принцип «всі знають все» - за якого кожен потенційний інвестор має повну інформацію про приватизаційні активи. Для цього Фонд держмайна створив спеціальний веб-сайт privatization.gov.ua з віртуальними кімнатами даних, де опублікована вся інформація про активи. 

«Разом зі зростанням цін дуже важливим показником є кількість учасників аукціонів - з моменту приходу нашої команди, середня кількість учасників виросла з 2,2 у 2019 році до 4,8 на сьогодні. Також є випадки, коли реєструються і 22 учасники, і 28», - розповів Дмитро Сенниченко.

Нагадуємо, що 12 листопада відбувся онлайн-аукціон з приватизації державного підприємства «Електронмаш». Торги проводилися у системі Prozorro.Продажі, а всі бажаючі могли спостерігати за прозорим перебігом подій наживо завдяки організованій Фондом держмайна прямій трансляції.

За право власності на актив боролися 22 учасники, кожен з них під час торгів міг підвищувати ставки протягом трьох раундів. У ході онлайн-аукціона ціна на завод «Електронмаш» зросла у 14,5 разів від стартової, яка була встановлена на рівні балансової вартості в розмірі  66,7  млн гривень, до 970 млн гривень.