A A A K K K

Фонд держмайна та Закарпатська ОДА співпрацюють для релокації бізнесу

Сьогодні, 4 квітня, в.о. Голови Фонду держмайна Ольга Батова провела робочу зустріч з Головою Закарпатської ОДА - начальником обласної військової адміністрації  Віктором Микитою й обговорила результати та подальші кроки щодо забезпечення релокації підприємств. 
 
Фонд держмайна та керівництво державних підприємств продовжують роботу щодо пошуку та звільнення додаткових площ для переміщення бізнесу з зони бойових дій. Водночас працівники Обласних адміністрацій допомагають підприємцям з підбором об’єктів та організацією переміщення.
 
«Дуже важливо створити можливості для роботи бізнесу в умовах воєнного стану. Частина компаній вже змогли виїхати з зони активних бойових дій, та повернутися до роботи в інших регіонах. Іншим потрібна підтримка для переміщення. Держава допомагає бізнесу - ми співпрацюємо з ОДА, щоб допомогти підприємцям на всіх етапах релокації - від звернення до адміністрації до початку їх роботи на новому місці» , - зазначила Ольга Батова. 
 
В рамках відрядження в.о. Голови Фонду держмайна відвідала державне підприємство, на яке було переміщено виробничі потужності однієї з провідних фармацевтичних компаній України (Назви компаній не вказуються з міркувань безпеки). Швидка релокація підприємства стала можливою завдяки співпраці Закарпатської ОДА, місцевого регіонального відділення та центрального апарату ФДМУ. 
 
Наразі проводиться облаштування приміщень для відновлення виробництва ліків, на якому буде працювати близько 300 людей.
 
Зазначимо, що Верховна Рада вже ухвалила законопроект, розроблений Фондом держмайна та народними депутатами, що дозволить відновити програму оренди держмайна та запровадити ряд пільг на час воєнного стану. 
 
Найближчим часом Кабінет Міністрів має розглянути запропоновані ФДМУ та Міністерством економіки тимчасові зміни щодо процедур та умов оренди. Зокрема передбачено введення пільгової ставки оренди для переміщеного бізнесу - 1 грн за 1 кв. м. 
 
Інформація щодо усіх доступних для оренди державних активів оновлюється на порталі orenda.gov.ua
 
Залишити заявку для отримання допомоги з релокацією бізнесу можна за посиланням - https://bit.ly/3qVnn0P