A A A K K K

Ольга Батова обговорила з Головою Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світланою Онищук питання релокації підприємств

В.о. Голови Фонду державного майна України Ольга Батова провела робочу зустріч зі Світланою Онищук, Головою Івано-Франківської Обласної військової адміністрації. Під час зустрічі керівники відомств обговорили реалізацію програми релокації бізнесу, а також перспективи відновлення оренди та приватизації в регіоні.

Івано-Франківська область стала одним з основних напрямків для переміщення бізнесу після початку нападу росії. Значна кількість переміщених компаній вже запрацювали на новому місці, втім, потреба у додаткових площах для офісів та виробництв залишається актуальною.

“Фонд держмайна має в управлінні широкий арсенал активів, на базі яких може розвиватися бізнес. Приватизація та оренда таких об’єктів – це ефективні інструменти для розвитку економіки та відкрита можливість для релокації підприємств. Тому сьогодні дуже важливо зробити процедури зручними, швидкими та доступними для бізнесу”, – зазначила Ольга Батова.

Світлана Онищук поділилася інформацією щодо потреб бізнесу в регіоні, а також підтвердила готовність до співпраці у напрямах приватизації та оренди.

Верховна Рада вже ухвалила законопроєкт, який дозволить поновити оренду державного майна. Фонд держмайна спільно з Міністерством економіки розробив проєкт постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує спрощені процедури оренди та пільги для орендарів на час війни. Документ має бути розглянутий найближчим часом.

Ольга Батова також провела нараду у районному відділенні ФДМУ, на якій обговорила шляхи розширення можливостей для підприємців. Спеціалісти Фонду постійно оновлюють дані про вакантні для оренди державні об’єкти, які підходять для розміщення бізнесу, повний перелік яких доступний на сайті orenda.gov.ua.