A A A K K K

Понад 700 зареєстрованих звітів про ринкову вартість нерухомості та більше 4 тисяч довідок про оціночну вартість - результат 10 днів роботи Єдиної бази

З моменту поновлення доступу до Єдиної бази даних звітів про оцінку, в ній було зареєстровано 701 звіт про ринкову вартість об’єктів нерухомості, а також сформовано понад 4 тисячі довідок про оціночну вартість житла.

Найбільша кількість звітів стосувалися об’єктів житлового сектору, другими за кількістю стали земельні ділянки.

За 10 днів повноцінної роботи Єдиної бази звітів, оцінювачами було зареєстровано 472 звіти, що стосувалися житлової нерухомості, 180 стосувалися земельних ділянок та 33 - складської нерухомості. Також були зареєстровані звіти щодо вартості недобудов та складських об’єктів. 

Громадяни за цей час згенерували понад 4000 довідок про оціночну вартість своєї нерухомості.

Як повідомлялося раніше, 26 квітня 2022 року Фонд державного майна України поновив роботу Єдиної бази даних звітів про оцінку у відкритому доступі. Завдяки поновленню доступу до Єдиної бази звітів про оцінку, громадяни матимуть можливість визначати вартість нерухомості для сплати податків за угодами купівлі/продажу нерухомості, які будуть поновлені після відкриття Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Єдина база даних звітів про оцінку доступна за посиланням – https://evaluation.spfu.gov.ua/