A A A K K K

Ольга Батова презентувала інвестиційне меню бізнес-спільноті Тернопільщини під час робочого візиту до регіону

6 вересня відбулася робоча поїздка в.о. Голови Фонду державного майна України Ольги Батової до Тернопільської області, під час якої представникам місцевої бізнес-спільноти було презентовано інвестиційне меню спільно з Тернопільською ОВА.

Ольга Батова зазначила, що з 1 вересня у країні стартує програма приватизації за удосконаленими правилами та процедурами. Основними новаціями є зручність для інвесторів, зокрема, збереження дозволів, ліцензій та сертифікатів, які оформлені на державному підприємстві, для нових власників без необхідності проходити процедуру їх отримання наново; мінімізація ризиків держави, зокрема, оплата за актив одразу відбуватиметься після аукціону до підписання договору, цифровізація процесів. Приватизація сприятиме залученню інвестицій, наповненню державного бюджету та збереженню і створенню робочих місць.

У переліку об’єктів на Тернопільщині в інвестиційному меню Фонду державного майна наявні спиртові заводи, підприємства видобувної та обробної промисловості, об’єкти нерухомості.

Уже 19, 20 та 21 вересня відбудуться аукціони з приватизації розташованих у Тернопільській області Кобиловолоцького МПД ДП «Укрспирт» (стартова ціна – 25,229 млн грн), Марилівського МПД ДП «Укрспирт» (стартова ціна – 54,32 млн грн) та Борщівського МПД ДП «Укрспирт» (стартова ціна –
27,56 млн грн) відповідно. 

«У Фонду держмайна є що запропонувати підприємцям. У приватизаційному меню Тернопільщини є об’єкти на будь-який смак, від спиртзаводів до окремих об’єктів нерухомості. 

Саме зараз приватизація за новими правилами здатна перезапустити національну економіку, залучивши інвестиційний капітал у різні галузі виробництва та сервіси. Забезпечуючи економічний тил, ми пришвидшуємо перемогу України», – зазначила Ольга Батова.