A A A K K K

Вартість Марилівського МПД на аукціоні зросла до 150 млн гривень

20 вересня відбувся приватизаційний онлайн-аукціон з продажу окремого майна Марилівського місця провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства «Укрспирт», що на Тернопільщині. 

Переможна ставка склала 150,001 млн грн.  За право придбання на прозорих торгах змагались 4 учасники. Протягом аукціону вартість продажу зросла майже у 3 рази – зі 54 324 111 грн. стартової ціни.

Підприємство було засноване у 1921 році, востаннє було модернізовано у 2018 році. Має основне технологічне обладнання, під’єднані всі необхідні комунікації.  На даний час об’єкт тимчасово призупинив свою профільну діяльність – виробництво спиртів етилового ректифікованого та денатурованого.  

Після підписання договору купівлі-продажу новий власник отримає актив, до якого входять виробничі приміщення та устаткування, зерносклад і 12 одиниць транспорту. 

Також йому необхідно буде сплатити кошти в розмірі стартової вартості об’єкта на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства.

«Український бізнес доводить свою завзятість і сміливість. Українські підприємці сьогодні – воїни економічного фронту. Я вдячний їм за готовність діяти, відновлювати країну, давати людям роботу. Кожне придбане підприємство – це снаряди для нашої армії», – наголосив Голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Він також закликав інвесторів брати участь у наступних приватизаційних аукціонах та ознайомлюватися з оголошеннями приватизації на сайті privatization.gov.ua.