A A A K K K

Досвід Суверенного фонду Саудівської Аравії буде корисним для України – Голова Фонду державного майна України Рустем Умєров

Під час зустрічі Голови Фонду державного майна України, Уповноваженого консультативної ради з питань взаємодії України з арабськими та мусульманськими країнами Рустема Умєрова з Його Високістю Спадкоємним принцем Мухаммадом бін Салманом обговорено питання допомоги з боку Саудівської Аравії у процесі відновлення та розвитку України.

«Перший крок - це консультації на тему створення Суверенного фонду в Україні. Ми повинні використовувати найкращі та найефективніші практики провідних держав для прискорення економічного розвитку та відновлення України. Зараз ФДМУ готується до заснування українського суверенного фонду. Досвід Саудівської Аравії буде корисним для України, адже їх фахівці та експерти є передовими на світовій арені», - наголошує Рустем Умєров.

Саудівська Аравія є першим у світі експортером нафти і контролює другі у світі за об'ємом запаси нафти, а саме 25% підтверджених нафтових ресурсів планети. Королівство належить до розвинених країн з високим рівнем доходів та індексом людського розвитку і є єдиною арабською країною, що має членство у Великій Двадцятці країн світу. 

Його Високість Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман є віцепрем'єр-міністром Королівства. Також він обіймає посаду міністра оборони. Мухаммад бін Салман є Головою Ради з економічних питань та розвитку, Головою Ради з питань політики та безпеки. Крім того, Його високість є Головою державного інвестиційного фонду Королівства Саудівської Аравії Public Investment Fund.

Суверенний фонд, або державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії Public Investment Fund - один із найбільших суверенних фондів у світі. Сукупно його активи складають 620 млрд доларів. Він є основним інвестиційним інструментом Королівства, що відіграє важливу роль у фінансуванні життєво важливих проектів у енергетичній та аграрній промисловості.