A A A K K K

Звернення Голови ФДМУ до колективу Фонду

Поки Сили оборони захищають Україну зі зброєю в руках, ФДМУ захищає економічний сектор фронту.

Кожне надходження до державного бюджету, що забезпечує Фонд, наближає перемогу України. Давати державі якнайбільші доходи – це наше бойове завдання.

Тому успішна приватизація всіх підприємств та всього майна, що оголошене для продажу до кінця 2022 року, а також підготовка до приватизації якнайбільшого числа об’єктів у найкоротший термін – це особиста відповідальність всіх співробітників Фонду, що причетні до цього процесу. Також мають і надалі бути максимізовані надходження від аукціонів оренди.

У мене як очільника ФДМУ є місія: залишити в минулому збитковість державних підприємств і перетворити власність держави з майна на скарб. На посаді голови ФДМУ я прагну входження України у клуб світових суверенних фондів. Моя мета – перетворити ФДМУ на такий інститут, котрий зацікавить найбільші світові інвестиційні фонди вкладати гроші в Україну.

Вже зараз головний принцип роботи Фонду має бути такий: державні активи повинні або давати прибуток для держави, або працювати в руках приватного власника.

У найближчі місяці в управлінні та розпорядженні Фонду зосереджуватиметься державне майно та державні підприємства. Для Фонду це велика відповідальність і виклик.

Аби впоратись з цією відповідальністю, Фонд буде трансформований. Теперішні функції Фонду будуть розшиті на функції більш конкретні.

В загальних рисах можу сказати наступне. По-перше, Фонд розвиватиметься як регулятор ринку майнових відносин та пов’язаних з ними послуг. По-друге, Фонд розвиватиме ті підприємства, які ще мають потенціал для відтворення та для розвитку, власного та своїх індустрій. На базі цих активів постане український суверенний фонд. По-третє, Фонд розвиватиме надання послуг. Крім того, Фонд пропонуватиме економіці і державі нові продукти, що сприятимуть зростанню вартості всіх активів та залученню інвестицій.

Вважаю, що колектив Фонду має стати прикладом для інших. Маємо битися за свій сектор відповідальності і допомагати таким чином нашим воїнам.

Зволікання в умовах повномасштабної війни коштує державі занадто дорого, тож кожен співробітник Фонду повинен працювати самовіддано та ефективно. Кожен успіх буде мною помічений і відзначений.

Визначальним у роботі кожного має стати слово «рішення», а не слово «проблема». Маємо бути дисципліновані, креативні, наполегливі, і маємо вчитись нового.

Наближаємо Перемогу Разом!