A A A K K K

Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт, який спростить процедуру приватизації майна під податковою заставою

У п'ятницю, 30 вересня, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти за основу та в цілому законопроєкт №8045 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу”. 

Прийняття законопроєкту дозволить розблокувати процедуру приватизації  41 об'єкта державної форми власності із сукупною стартовою ціною 1 млрд грн, які при цьому мають більше 300 млн грн загального податкового боргу.

Від цього держава отримає не тільки кошти від вартості приватизованих активів, а й погашення податкових боргів, які накопичились на цих державних підприємствах. 

Зокрема, нововведення дадуть можливість приватизувати державне або комунальне майно, яке перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу. А покупець, згідно з умовами приватизації, буде зобов'язаний погасити у повному обсязі суму податкового боргу протягом 6 місяців.