A A A K K K

220,3 млн – сума надходжень приватизаційних аукціонів Фонду державного майна України

Станом на 21 жовтня 2022 року надходження до державного бюджету від приватизаційних аукціонів Фонду державного майна України з часів повномасштабного вторгнення склали  220,3 млн грн.

Кошти надійшли від проведених на Prozorro.Продажі аукціонів з приватизації Кобиловолоцького та Марилівського спиртзаводів.

Як наголосив голова ФДМУ Рустем Умєров, ці кошти – значна підтримка для нашої країни в умовах воєнного часу.

«Відповідальні інвестори держави – наша підтримка у воєнний час. Дякую кожному за доброчесність в участі під час аукціону та під час виконання фінансових зобов’язань», - наголошує Голова ФДМУ Рустем Умєров.

«Система Прозорро.Продажі допомогла заробити ці гроші до держбюджету для підтримки ЗСУ та підвищити стартову ціну втричі. Оновлена приватизація через аукціони допомагає передавати нерухомість бізнесу і зусиллями акредитованих майданчиків забезпечувати високу конкуренцію на торгах. Для цього вона і створювалась», – додав директор ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболев.

Відповідно до умов приватизації, нові власники додатково сплатять кошти в розмірі балансової вартості активів на рахунки ДП "Укрспирт" для погашення заборгованостей підприємств.

Після завершення всіх платежів загальна сума надходжень від цих аукціонів складатиме майже 300 мільйонів гривень.