A A A K K K

Фонд держмайна спільно з Укрпоштою виставить на аукціон «Кримський міст»

Укрпошта 4 листопада ввела в обіг марку «Кримський міст на біс!». Урочисте спецпогашення штемпелем «Перший день» провели в знаковому та символічному місці – на пішохідно-велосипедному мосту, що пролягає через Володимирський узвіз, у народі «міст Кличка».  

Захід пройшов за участі генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та Голови Фонду державного майна, делегата Курултаю кримськотатарського народу, члена української переговорної групи Умєрова Рустема. 

«Усі значущі події, які відбуваються в нашій країні, закарбовує українська філателія. Кримський міст – тимчасово небажаний зв'язок України з росією, символ окупації, свавілля, а вибух, що стався на мосту – передвісник майбутнього розпаду держави-терориста. Укрпошта щодня працює заради перемоги країни та задля кожного українця. Упевнений: найближчим часом ми отримаємо нові позитивні новини з фронту, що обов’язково послугують сюжетами для створення нових марок», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Незаконний Кримський міст має бути знищений, а його уламки Фонд держмайна з радістю продасть на благодійних аукціонах, а поки можемо почати з поштових марок», - зазначає Голова Фонду Рустем Умєров.

Поштова марка «Кримський міст на біс!» містить кілька цікавих деталей і натяків: недопалок у руках героїні, як свідчення того, що останнім часом окупанти створюють собі забагато проблем від паління в заборонених місцях, автомобіль, що летить у прірву, гублячи награбовану побутову техніку, Байрактар, який «випадково» пролітав над мостом та розбитий ворожий танк.

З метою підвищення колекційної цінності  тираж поштової марки зменшено порівняно з анонсованим, він становитиме 2,1 млн екземплярів або 300 тис маркових аркушів. Номінальна вартість – М (бо міст), що коштує 18 грн за марку або 126 грн за аркуш з 7 марок. До поштової марки буде випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та листівку.

Автором поштової марки став Юрій Шаповал – художник-живописець, працює у техніці живопису, графіки та інсталяції. Закінчив Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Учасник всеукраїнських і міжнародних виставок та пленерів.

Придбати новий поштовий набір «Кримський міст на біс!» можна з 4 листопада на українських інтернет-майданчиках та на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon. Окремо продаж поштової марки «Кримський міст на біс!» буде реалізовуватися на офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Онлайн можна придбати до 10 поштових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок на одне замовлення.

«Домовились із Ігорем, що частину марок залишимо для мешканців Криму після деокупації», - наголосив Рустем Умєров. Також Фонд держмайна спільно з Укрпоштою виставить партію марок на аукціон, виручені кошти якого спрямують на підтримку ЗСУ.

 Конверти «Перший день» можна буде придбати лише у відділеннях поштового зв’язку не більше, як 2 екземпляри на одне замовлення. Також на всіх онлайн-майданчиках в Україні та за кордоном можна буде придбати тематичний мерч із зображенням марки: футболки, світшоти та два види магнітів. Ті клієнти, які зробили попереднє замовлення поштового набору «Кримський міст на біс!» отримають їх починаючи з 4 листопада.