A A A K K K

«Відтепер бізнес зможе аргументовано довести в міжнародному суді збитки від російської агресії, оскільки Фонд держмайна розробив правила їх оцінки», – Юлія Бєлова

2 грудня Мінюст зареєстрував методику* оцінки збитків, яких зазнали державні та приватні компанії в результаті російської агресії. Документ підготували разом Мінекономіки та Фонд держмайна.

Методика узагальнює правила оцінки збитків внаслідок знищення та пошкодження майна підприємств всіх форм власності. Також можна буде оцінити упущену вигоду через руйнування.

В результаті Україна зможе подати комплексний позов до міжнародних інстанцій для стягнення репарацій за завдані державі та бізнесу шкоду.

«З плином часу все важче зберегти докази руйнувань. Тому методика має допомогти бізнесу швидше підготувати оцінку збитків, щоб покращити шанси на отримання в майбутньому компенсації від Росії», – вважає заступник Голови ФДМУ Юлія Бєлова.

*Методика визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності.