A A A K K K

У Фонді розповіли про нові рішення для освітньої та професійної підготовки оцінювачів в Україні

24 січня у Фонді державного майна України презентували університетський підручник про оцінку нерухомого майна та розповіли про новий законопроєкт у відповідній сфері. Вони покликані навчити та зобов’язати оціночну спільноту України працювати за міжнародними методиками. Зокрема це посилить позицію України в міжнародних судах у справах про отримання репарацій.

Підручник «Оцінка нерухомого майна» є новою віхою у навчанні оцінювачів в Україні. Адже під час його написання автори спиралися на міжнародні стандарти та методики оцінки. Він також стане в нагоді для вже діючих фахівців.

Автори підручника, серед яких і працівниця Фонду Світлана Смольнікова, добре відомі оціночній спільноті України. Вони мають багаторічний досвід оціночної практики, розробки документів з методичного регулювання оцінки нерухомого майна та є авторами численних навчальних видань, що стали знаковими для розвитку оціночної діяльності не тільки в Україні, а й за її межами. 

Присутня заступник Голови Фонду державного майна Юлія Бєлова також розповіла і про досягнення оціночної спільноти України у законодавчій сфері. Так, у Раді рекомендували до першого читання новий законопроєкт про оцінку. Викладена у ньому методика оцінювання є міжнародно визнаною. Підготовлені за нею звіти матимуть гарантоване визнання у міжнародних судах у справах про завдані рф збитки. “Ми маємо підвищувати довіру до оцінки в України”, – підсумувала Юлія Бєлова. 

Завдяки успіхам академічної та професійної спільнот Україна отримає можливість навчити нові покоління та діючих оцінювачів уже на основі міжнародно визнаних методик. У майбутньому це дозволить прискорити стягнення з рф усіх компенсацій за спричинені руйнування та зупинку роботи підприємств.