A A A K K K

Заступниця Голови ФДМУ Яна Матієва перевірила об’єкти, які готуються до приватизації у Запоріжжі

Під час робочої поїздки до Запоріжжя заступниця Яна Матієва відвідала підприємства виробничої промисловості які знаходяться в управлінні ФДМУ – ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», ДП «Кремнійполімер» та АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат».

Заступниця Голови ФДМУ мала зустрічі з керівництвом ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» – єдиним у Європі виробником губчастого титану, та з керівництвом ДП «Кремнійполімер» – найбільшого національного підприємства на території СНД та єдиним в Україні виробником кремнійорганічної продукції (силіконів), де обговорили роботу цих підприємств та підготовку їх до приватизації.

«Наша мета – готувати підприємства до приватизації та робити їх привабливими для інвесторів. Кошти від приватизації ми направляємо на підтримку Сил Оборони України, які допоможуть нам в досягненні перемоги над ворогом, поверненні окупованих територій та активів», – зазначила наприкінці робочої поїздки заступниця Голови Фонду держмайна.

Крім того Яна Матієва відвідала АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» – колишній флагман алюмінієвої промисловості України, єдиний виробник первинного алюмінію. Комбінат зазнав занепаду у 2001 році з приходом нового власника – компанії з росії, яка вважалася одним з найбільших в світі виробників первинного алюмінію і глинозему. Через невиконання інвест зобов'язань у 2015 році за ініціативою Генеральної прокуратури України контрольний пакет акцій підприємства (68,01% від загальної кількості акцій) було повернуто у державну власність України та передано до управління Фонду державного майна України.

«Наразі керівництво підприємства, яке призначено після повернення підприємства в державну власність, робить все, щоб повернути підприємство до життя, навіть попри війну», – зазначає заступниця Голови Фонду держмайна.