A A A K K K

Уряд передав в управління ФДМУ конфісковане майно російського олігарха Михайла Шелкова

Сьогодні, 24 лютого, Кабінет Міністрів передав в управління Фонду держмайна конфісковані активи російського мільярдера, акціонера титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайла Шелкова.

«Фонд держмайна зосередиться на тому, щоб ефективно використовувати це майно для додаткових надходжень до держбюджету. Після ґрунтовного вивчення активів ми виставимо їх на приватизацію або здамо в оренду», — зазначив Голова ФДМУ Рустем Умєров.

Уряд прийняв розпорядження на підставі рішення Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року і постанови Апеляційної палати цього ж суду від 3 лютого 2023 року.

Суд застосував санкції щодо Михайла Шелкова через те, що він сприяв збройній агресії рф проти України. Належна йому корпорація ВСМПО-Авісма поставляла титанову продукцію підприємствам військово-оборонної промисловості рф, у тому числі в рамках контрактів на виконання державного оборонного замовлення.

Серед конфіскованих активів 100% ТОВ «ВСМПО ТИТАН Україна»‎, 100% ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат»‎, 100% ТОВ «Тай-Мінералс»‎, 100% ТОВ «Інвестагро»‎.

Крім того, конфісковані та передані фонду в управління склад рулонів нержавіючої стальної стрічки в Нікополі, комплекс будівель та споруд в смт Демурине (Дніпропетровська обл.), будинок в с. Новоандріївка (Дніпропетровська обл.), квартири в Одесі і Нікополі, стояночне місце в Одесі, 18 транспортних засобів тощо.

Уряд доручив Фонду держмайна забезпечити проведення приватизації або передачу в оренду цих активів. Отримані гроші будуть зараховані до держбюджету.