A A A K K K

«Фонд державного майна залучив 3 млрд грн інвестицій», – Голова ФДМУ Рустем Умєров

З початку відновлення приватизації у вересні 2022 року Фонд державного майна України залучив
3,069 млрд грн інвестицій на 269 приватизаційних аукціонах.

«Ці 3 млрд грн для держбюджету – це дуже важлива сума, яка буде спрямована на забезпечення Сил оборони», – заявив Голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Незважаючи на велику війну, на приватизаційних торгах спостерігалась серйозна конкуренція за державні об’єкти. В середньому в аукціонах брали участь п’ять потенційних інвесторів, що призвело до зростання цін на активи втричі.

Серед найбільш успішних торгів продаж порту «Усть-Дунайськ» та Львівського ювелірного заводу. Покупці вже перерахували до держбюджету 201 млн грн і 185 млн грн відповідно.

Також ФДМУ активно залучав інвесторів до аграрної галузі. Декілька підприємців запропонували за спиртзаводи понад 100 млн грн. Наприклад, ФДМУ продав на приватизаційних аукціонах Марилівський спиртзавод за 150 млн грн, Сторонибабський спиртзавод за 142 млн грн, Вузлівський спиртзавод за 130 млн грн тощо.

«Фонд держмайна не зупиняється на цьому. Ми продовжуємо працювати та зосереджуватися на досягненні ще кращих результатів в нашій роботі. Силам оборони потрібні кошти на нове озброєння», – додав Рустем Умєров.

Наприклад, 3 березня Фонд держмайна планує провести приватизаційний аукціон з продажу Білгород-Дністровського морського торговельного порту. Стартова ціна активу приблизно 187,6 млн грн.

Фонд держмайна зробить усе можливе, щоб і надалі забезпечувати прозорий та ефективний процес приватизації, а також захищати інтереси інвесторів та економіки країни в цілому.