A A A K K K

За тиждень ФДМУ залучив на приватизаційних аукціонах 81 млн грн інвестицій

Протягом 27 лютого — 3 березня Фонд держмайна провів 11 приватизаційних аукціонів за участі 108 підприємців. Загальна сума переможних ставок досягла 80,6 млн грн. ФДМУ виставив на торги будинки з господарськими прибудовами, пакети акцій держпідприємств, теплиці та адміністративні будівлі.

Найбільш запекле змагання розгорнулося за приватизацію теплиць в Івано-Франківській області — конкурували 37 осіб. Вони збільшили ціну активу в 33 рази – з 2,1 млн грн до 70 млн грн. Загальна площа об'єкту 73 614 м².

Неабияке зростання продемонструвала ціна будівлі магазину в передмісті Одеси — у 358 разів (з 6,9 тис. грн до 2,5 млн грн). В аукціоні взяли участь 16 учасників. Тривалий час актив використовувався як їдальня.

Цього тижня зацікавили інвесторів і різноманітні будинки з прибудовами — відбулись п’ять аукціонів з такими лотами. Подекуди ціна на такі об’єкти зростала у 49 разів, а кількість бажаючих їх придбати коливалась від 1 до 17 учасників.

Наступного тижня ФДМУ планує провести сім приватизаційних аукціонів. Наприклад, на торги будуть виставлені «Білоцерківський завод «Еталон» та Дружбівський кар'єр «Кварц».

Про кожен з аукціонів детально на privatization.gov.ua