A A A K K K

ФДМУ на рекордному аукціоні знайшов приватного власника для ДП «Укроборонресурси». Чи має воно відношення до оборони

Фонд державного майна 7 березня провів приватизаційний аукціон, на якому знайшов приватного власника для єдиного майнового комплексу держпідприємства «Укроборонресурси». За актив змагалися 21 підприємець. Внаслідок цього вартість активу зросла майже в 12 разів до 210,6 млн грн. Переможець — ТОВ «Епіцентр К».

Це найбільша переможна ціна за державний актив на приватизаційних аукціонах з початку 2023 року. Попередній рекорд встановлений на торгах з продажу порту «Усть-Дунайськ», коли переможець запропонував за актив 201 млн грн.

Продаж підприємства «Укроборонресурси» ніяк не впливає на обороноздатність України, оскільки від «оборони» у нього залишилась лише назва. Основна діяльність цього підприємства полягає в комплексній переробці та утилізації майна концерну «Укроборонпром». При цьому останні роки держпідприємство «Укроборонресурси» було збитковим та накопичило понад 3 млн грн боргів.

Приватизація цього підприємства під час війни — це додаткові кошти для підтримки Збройних сил, які дійсно впливають на посилення обороноздатності.