A A A K K K

220 млн грн — результат приватизаційного аукціону з продажу Білгород-Дністровського порту

Фонд державного майна 13 березня успішно провів приватизаційний онлайн-аукціон з продажу «Білгород-Дністровського морського торговельного порту». Торги відбулися в державній системі Prozorro.Продажі.

Під час аукціону вартість «Білгород-Дністровського морського торговельного порту» зросла у 2,3 рази (з 93,8 млн грн стартової ціни до 220 млн грн переможної). За право приватизації порту в торгах змагалися 3 учасника.

Останніми роками Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки. В 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася і в 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн збитку.

«На кожному онлайн-аукціоні з приватизації ціну за обʼєкт формує ринок, це відбулося і сьогодні. Хоча стартова ціна за цей порт була знижена вдвічі, конкуренція на торгах Прозорро.Продажі зробила свою справу і ціна у порівнянні зі стартовою зросла на 126.2 млн грн. Після завершення процесу приватизації та сплати усієї вартості за актив, новий власник зможе почати модернізацію порта», — коментує Сергій Бут, СЕО Прозорро.Продажі.

Нагадаємо, 17 січня Фонд держмайна провів приватизаційний аукціон, на якому продав порт «Усть-Дунайськ». Під час торгів вартість активу зросла в три рази до 201 млн грн. В аукціоні взяли участь вісім підприємців.

Переможець аукціону з продажу Білгород-Дністровського порту має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Лише після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

Усі аукціони з приватизації державного майна відбуваються в електронній торговій системі Prozorro.Продажі. Ознайомитися з переліком оголошених ФДМУ торгів можна за посиланнями: https://privatization.gov.ua і https://prozorro.sale.